Curatare cu raze laser

Fiecare instalatia difera de cealalta si are particularitatile ei. De aceea, fiecare instalatie industriala de curatat necesita o metoda optima de curatare, care menajeaza instalatia si asigura o calitate constanta a productiei.

Alegerea metodelei potrivite: metoda laserului sau metoda ghetii carbonice

Compania noastra va ofera doua metode moderne, de protectie a mediului inconjurator si a resurselor. Atat procedeul laser cu jet (Jet) cat si procedeul razelor cu gheata carbonica se evidentiaza prin multitudinea posibilitatilor de folosire.

Ambele procedee nu produc deseuri (sedimente, produse reziduale) suplimentare, cum ar fi de exemplu nisipul, margele de sticla sau reziduri de apa si pot fi aplicate chiar in timpul productiei.

Procedeul Laser Jet

Curatarea cu laser este foarte pretentioasa din punct de vedere tehnologic si cere un mod de lucru foarte prudent. In timpul utilizarii, laserul nu produce sunete sau zgomote si poate fi direct integrat in procesul de productie cu respectarea masurilor de securitate corespunzatoare. Laserul nu are nici un efect de imprastiere si poate fi folosit special in scopul prelucrarii suprafetelor complexe.

Straturile curatate/decapate sunt mai mici in comparatie cu gheta carbonica, in schimb acest procedeu permite curatarea unor straturi foarte subtiri, cuprinse intre 0,001 mm si 1 mm.

Pe langa actiunea de decapare care este ajustabila, se poate delimita exact zona care va fi prelucrata. Din aceste motive metoda cu laser este recomandata mai ales pentru curatarea si decaparea suprafetelor sensibile.

Laserstrahl, der auf eine Metalloberfläche trifft
Enlarge Image
Reglarea fina la procedeul cu laser garanteaza o curatare extrem de exacta.